SONY DSC

ISTANBOEL

Istanbul is een prachtige stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, architectuur en cultuur. Dit moet je zeker doen tijdens een citytrip naar Istanbul:

  1. De Hagia Sophia is een prachtige kerk en moskee die dateert uit de 6e eeuw en die veel architecturale en historische schatten herbergt. Het interieur is adembenemend.
  2. De Grote Bazaar is een van de grootste overdekte markten ter wereld en heeft duizenden winkels die alles verkopen, van traditionele tapijten tot leren tassen en sieraden. Het is een geweldige plek om te winkelen en de lokale cultuur te ervaren.
  3. De Blauwe Moskee is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en betegelde interieur. Het is een moskee, dus bezoekers moeten zich respectvol kleden en hun schoenen uitdoen.
  4. Maak een boottocht over de Bosporus: De Bosporus is de zeestraat die Istanbul scheidt tussen Europa en Azië. Het is een geweldige manier om de stad te bekijken en tegelijkertijd te genieten van de prachtige omgeving.
  5. Het Topkapi-paleis was de residentie van de Ottomaanse sultans en is nu een museum dat veel belangrijke kunstwerken en historische voorwerpen bevat. Het paleis heeft prachtige binnenplaatsen, tuinen en fonteinen en biedt een fascinerende kijk op de Ottomaanse geschiedenis.
  6. Istanbul staat bekend om zijn heerlijke eten, zoals kebab, mezze, baklava en Turkse koffie.