SONY DSC

BARCELONA

Barcelona is een stad vol leven en energie, een stad die je moet bezoeken. Van de beroemde bouwwerken van Antoni Gaudí tot de sfeervolle straten en de beroemde Ramblas, er is hier voor elk wat wils.
De Sagrada Familia is waarschijnlijk het meest iconische gebouw in Barcelona en een van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld. Dit meesterwerk van Gaudí is nog steeds in aanbouw, maar het is een must-see voor iedereen die Barcelona bezoekt. Andere bezienswaardigheden van Gaudí zijn onder andere Park Güell en Casa Batlló, beide indrukwekkende architectonische hoogstandjes.
Maar Barcelona is meer dan alleen Gaudí. De stad biedt een levendige en gevarieerde cultuur, een bruisend nachtleven en heerlijk eten. Je kunt genieten van tapas in een van de vele kleine bars, of een verse paella eten aan het strand. En als je van winkelen houdt, dan zul je de grote selectie aan boetieks en designerwinkels zeker waarderen.
Een wandeling door de oude stad van Barcelona is ook een must-do activiteit. Hier vind je smalle straatjes, mooie pleinen en historische gebouwen. En als je van kunst houdt, dan zul je zeker genieten van de vele musea in Barcelona, waaronder het Picasso Museum en het Joan Miró Museum.