SONY DSC

PLAZA DORREGO

Leestijd: < 1

La Plaza Dorrego is een plein gelegen in de historische wijk San Telmo in Buenos Aires, Argentinië. Het is een van de oudste openbare ruimtes in de stad en heeft een rijke geschiedenis en een belangrijke culturele betekenis.
Het plein is genoemd naar Manuel Dorrego, een Argentijnse politicus uit de 19e eeuw die een belangrijke rol speelde in de strijd van het land voor onafhankelijkheid.
Tegenwoordig is het plein een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. Vooral in het weekend is het er druk wanneer dan vindt er een beroemde antiekmarkt plaatst.
Plaza Dorrego is omgeven door mooie gebouwen in koloniale stijl en is een geweldige plek om de sfeer van het verleden van Buenos Aires op te snuiven. Er zijn tal van cafés en restaurants op het plein en in de omgeving, Of je zet je op een van de vele zitbanken zodat je kunt genieten van de levendige straatoptredens van de tangodansers en de muzikanten.
Als je naar Buenos Aires komt moet je zeker dit plein bezoeken. Wij waren zo gefascineerd dat we de tijd vergaten en bijna te laat waren voor onze vlucht terug naar België.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Elliott Erwitt

ELLIOTT ERWITT

Geschatte leestijd: 2 minuten Eliot Erwitt, een meesterlijke fotograaf bekend om zijn treffende beelden, heeft de wereld betoverd met zijn unieke kijk op het

Larry Fink

LARRY FINK

Geschatte leestijd: 2 minuten Larry Fink, geboren op 28 maart 1941, is een invloedrijke Amerikaanse fotograaf die bekend staat om zijn documentaire stijl en

SAUL LEITER

Geschatte leestijd: 2 minuten Ik loop al een tijdje te peinzen waar ik naartoe wil met mijn fotografie. En dan loop ik Saul Leiter