SONY DSC

PLAZA DORREGO

Leestijd: < 1 minuten

La Plaza Dorrego is een plein gelegen in de historische wijk San Telmo in Buenos Aires, Argentinië. Het is een van de oudste openbare ruimtes in de stad en heeft een rijke geschiedenis en een belangrijke culturele betekenis.
Het plein is genoemd naar Manuel Dorrego, een Argentijnse politicus uit de 19e eeuw die een belangrijke rol speelde in de strijd van het land voor onafhankelijkheid.
Tegenwoordig is het plein een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. Vooral in het weekend is het er druk wanneer dan vindt er een beroemde antiekmarkt plaatst.
Plaza Dorrego is omgeven door mooie gebouwen in koloniale stijl en is een geweldige plek om de sfeer van het verleden van Buenos Aires op te snuiven. Er zijn tal van cafés en restaurants op het plein en in de omgeving, Of je zet je op een van de vele zitbanken zodat je kunt genieten van de levendige straatoptredens van de tangodansers en de muzikanten.
Als je naar Buenos Aires komt moet je zeker dit plein bezoeken. Wij waren zo gefascineerd dat we de tijd vergaten en bijna te laat waren voor onze vlucht terug naar België.

 

Misschien vind je dit ook leuk

SAUL LEITER

Geschatte leestijd: 2 minuten Saul Leiter, geboren in 1923 in Pittsburgh, Pennsylvania, was een kunstenaar die de grenzen van de fotografie en schilderkunst op

Porto

VAN PORTO NAAR PORTO

Geschatte leestijd: < 1 minuten Nee, dit is geen reisverslag van onze trip van Porto naar Santiago de Compostela en terug. Het zijn wel beelden

TSIHIRIBINA

Geschatte leestijd: 2 minuten Even een lesje aardrijkskunde. De Tsiribihina ontspringt in het centrale deel van Madagaskar, nabij de stad Miandrivazo, uit de samenvloeiing

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x