SONY DSC

LA RIOJA

La Rioja is een prachtige regio in het noorden van Spanje en staat voornamelijk bekend om zijn uitstekende wijnen. Het is de thuisbasis van veel wijnhuizen die sommige van de beste wijnen van Spanje produceren.
Maar La Rioja biedt meer dan alleen wijn. Het is een regio met een rijke geschiedenis en cultuur, met talloze middeleeuwse steden, kloosters en kastelen. Het is ook een prachtig gebied om te wandelen met zijn spectaculaire uitzichten over de bergen en de valleien. 
Een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in La Rioja is de hoofdstad, Logroño. Deze charmante stad heeft een historisch centrum met een middeleeuwse kathedraal en tal van tapasbars en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals chorizo en pimientos de Padrón. Een ander hoogtepunt van de regio is de Camino de Santiago, een beroemde pelgrimsroute die door La Rioja loopt. Het is een geweldige manier om de regio te verkennen en te genieten van de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden. 
Al met al is La Rioja een regio die alles biedt, van prachtige wijnen tot een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een ideale bestemming voor iedereen die van lekker eten, goede wijn en mooie natuur houdt.