srilanka_22

SRI LANKA

Als alles verloopt zoals we het gepland hebben, staat er aan de luchthaven in Colombo een auto met chauffeur ons op te wachten. De hoofdstad laten we wegens te druk links liggen.  We rijden noordwaarts richting leeuwenrots. In deze regio zijn veel vervallen tempels en paleizen te bezoeken.
Er zijn verschillende Nationale Parken in Sri Lanka. Heel indrukwekkend is Yala National Park, de thuisbasis van wilde dieren zoals olifanten, luipaarden, krokodillen en apen. Maak zeker een safari door het park en geniet van de prachtige natuur. Meer naar het zuiden, in de regio Deniyaya ligt het Sinharaja-regenwoud. Dat had ik wel 10 keer willen bezoeken.
Bezoek zeker de oude stad Galle aan de zuidkust Het is een historische stad die dateert uit de Nederlandse koloniale periode. Bezoek het fort en wandel door de smalle straatjes vol met boetieks, cafés en restaurants.

Misschien vind je dit ook leuk

PEOPLE

Geschatte leestijd: < 1 minuut Kan je ze thuisbrengen?  Rajasthan, Kenia, Madagascar, SriLanka, Barcelona, Sint-Petersburg, Budapest, Lisabon, New-York, Ethiopië, Moskou.

MACROFOTOGRAFIE

Geschatte leestijd: < 1 minuut Volgende maand vliegen we richting Midden-Amerika voor onze tweede reis naar Costa Rica. Ik wil mijn rugzak zo licht mogelijk

NAPELS

Geschatte leestijd: 2 minuten Napels, de stad waar pizza’s geboren worden en waar je je ogen uitkijkt!  Hier zijn 7 redenen waarom je absoluut